Митничари разбиха склад за нелегален алкохол в Карнобат

Близо 3.5 т нелегален алкохол задържаха митничарски служители при проверка в три частни имота на територията на Карнобат, които са собственост на роднини, съобщиха от Агенция "Митници".

На територията на единия частен имот имало регистриран казан за варене на ракия, то там били открити 115 литра етилов алкохол. Други 50 литра течност в туби с характеристики на етилов алкохол са открити в таванско помещение във втория частен имот. Рекордно количество от 3 240 литра нелегален етилов алкохол било иззето от третия частен имот на територията на Карнобат, където имало необитаема новопостроена жилищна къща с висока ограда.

Този имот всъщност бил превърнат в склад за съхранение на нелегален алкохол и пълнене на бутилки. Там е открит 500-литров PVC-бидон с монтиран кран, съдържащ 300 литра жълтеникава течност с характеристики на етилов алкохол, както и наличието на голямо количество празни бутилки. Други 2 940 литра етилов алкохол са открити в "склада" в пластмасови бутилки по 10 литра, посочват от агенция "Митници".

Цялото количество от 3 405 литра нелегален етилов алкохол е иззето. Не са представени никакви документи за произход и платен акциз на иззетия алкохол. Взети са проби за анализ и след получаване на резултатите от лабораторната експертиза ще бъде образувано административно наказателно производство.

Вероятно нелегалният алкохол е бил предназначен за снабдяване на обекти по Черноморието през туристическия сезон, се посочва в съобщението.

Работата по случая продължава съвместно със служители от "Икономическа полиция" в ОД на МВР Бургас.

Споделяне

Още от Бизнес