Митничари задържаха 30 тона нелегален тютюн за наргилета

Митничари задържаха 30 тона нелегален тютюн за наргилета

Общо 30 000 кг. тютюн за наргиле без документи задържаха служители на главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване“ в района на ГКПП "Дунав мост 2" при Видин и в склад в София, съобщиха от Агенция "Митници".

Нелегалният товар е открит в товарен автомобил с молдовска регистрация, пътуващ за Западна Европа. Двамата шофьори – единият с португалски, а другият - с албански документи за самоличност, обяснили, че превозват сушени плодове.

При сканиране с рентген е установено изображение, което не отговаряло на обявената стока, а при последвалата физическа проверка митническите служители намират в товарното помещение 19 палета с 14 256 опаковки по 1 кг. или общо 14 256 кг. тютюн за наргиле.

При проверката се установило, че стоката е била натоварена в нает склад в София, който се използва за депо и няма регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове.

В него са намерени още 15 744 кг. тютюн за наргиле без бандерол. А в ремарке, паркирано пред складовото хале, са открити и 2000 кутии цигари, без бандерол за платен акциз. Образувани са досъдебни производства.

Споделяне

Още от България