Митница "Свиленград" има нов директор

Юлиан Мирков

Митница "Свиленград" има нов директор. След проведен конкурентен подбор, със заповед на директора на Агенция "Митници" за началник е назначен Юлиан Мирков, съобщиха от ведомството на Ваньо Танов.

Предишният шеф на митницата Стефан Марашев оцеля само три месеца. Той беше уволнен заради километричните колони от тирове на българо-турската граница на ГКПП "Капитан Андреево". От една седмица лично Ваньо Танов пое управлението на граничния пункт по нареждане на финансовия министър Владислав Горанов.

За това време бяха монтирани камери, които записват номерата на камионите. Беше въведена и нова компютърна система, която автоматично измерва теглото на автомобилите и начислява допълнителните такси.

От тази сутрин заплащането на пътни и винетни такси за товарни автомобили се извършва само чрез ПОС терминал с дебитни и кредитни карти. Промяната се въвежда, за да се ускори процесът на обработка на товарните превози. Таксите за автомобили с чуждестранна регистрация се събират в евро, а за тези с българска регистрация - в лева, съобщиха от Агенция "Митници".

Новият началник Юлиян Мирков идва митница "Столична", където е заместник-началник от 2013 г. Той е завършил Университета за национално и световно стопанство в София. Магистър е по специалността "Стопанска логистика". Работи в митническата администрация от 2004 г. От 2009 г. е началник на отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Столична. Преди това е бил началник на отдел "Митническо разследване и разузнаване" в Регионална митническа дирекция София и началник сектор "Разузнаване".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?