Митниците задържаха близо 9 хил. бутилки марков алкохол без бандерол

8890 бутилки марков алкохол са иззели митнически служители от Русе, съобщиха от агенция "Митници" в петък. Алкохолът е иззет от данъчен склад в близост до Дунав мост, защото е установено сериозно нарушение на акцизния режим.

Данъчният склад е лицензиран през март тази година. Според лиценза в склада се съхранява уиски и водка от чужди марки и се поставят български акцизни бандероли.

Служители от отдел "Оперативен митнически и акцизен контрол" и отдел "Акцизи" в Митница Русе са проследили сделките с алкохолни напитки, при което се оказало, че големи количества продукция се изнасят от склада под режим "отложено плащане на акциза".

При този режим не се дължи акциз и алкохолът не се облепя с бандерол, тъй като пътува до друг данъчен склад. В случая стоката е била предназначена за Румъния. Проверка на румънските митнически власти установила, че стоките не пристигат в Румъния.

Съставени са актове за укриване на акциз срещу дружеството, управляващо склада. Назначена е и ревизия. Наложен е запор върху наличните 3464 бутилки (2424.8 л) водка и 5426 бутилки (4757 л) уиски, които са иззети за съхранение в складовете на Митница Русе.

Стойността на задържаната стока е над 230 000 лева, а дължимият акциз е 114 251 лева.

Споделяне

Още от Бизнес