Митрополит Галактион е приет в болница

Старозагорският митрополит Галактион е бил приет в Кардиологичното отделение на Правителствена болница. Няма яснота какво е състоянието на старозагорския митрополит.

Директорът на болницата Людмил Спасов, заяви за ”Дарик”, че е изрично помолен от дядо Галактион да не разпространява информация за здравословното му състояние.
Митрополитът е приет в болница "Лозенец" в петък, само няколко дни след като лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев разкри, че е бил помолен от покойния вече варненски митрополит Кирил да предупреди митрополит Галактион, че го тровят.

В четвъртък пловдивският митрополит Николай подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с изнесената от Константин Тренчев информация за готвено убийство срещу митрополит Галактион.

В сигнала се твърди, че същата информация е била "споделена" от Ловчанския митрополит Гавриил, който заявил на заседание на Светия Синод, в присъствието на патриарх Неофит и всички епархийски митрополити, че и той е знаел за опит Галактион да бъде отровен.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?