Митрополит Галактион "ръкоположи" Борисов за премиер още преди изборите

Още преди да са проведени изборите на 5 октомври митрополит Галактион „ръкоположи“ Борисов за премиер. В събота, в Стара Загора той държа слово, в което обяви лидерът на ГЕРБ за бъдещ министър председател“.

"Уважаеми г-н проминистър-председател, и по законно славянски, както винаги се обръщам, наречемна го министър-председател. Това е църковно славянска дума, когато ние извършваме наречение за ръкоположение в епископство на даден архимандрит, каквото стана вчера. Това ще рече, че ще стане епископ. Това ще рече, че ние на 5 октомври вече ще знаем резултатите. Затова така се обръща църквата към народа, за да чуе православният български народ гласа на църквата", каза Галактион, цитиран от БГНЕС.

Галактион се обърна към присъстващите на откриването на детска градина – Бойко Борисов, Лиляна Павлова и старозагорския кмет Живко Тодоров - с думите да отговарят за капитала на държавата: "Затова, обръщам се към вас, които след 5 октомври ще поемете щафетата там, където ви е мястото, да полагате грижи за подрастващото младо поколение, капиталът на майка България", каза Галактион.

Споделяне

Още по темата

Още от България