Мицотакис: Втора европейска карантина е невъзможна

снимката е архивна

Има общо съгласие между европейските страни, че е много трудно, почти невъзможно да се премине към втора цялостна карантина заради пандемията. Това заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис по време на участието си в Атинския форум за демокрация.

Гръцкият премиер говори за това как Гърция се е справила и се справя с разпространението на вируса, като припомни, че сега въвежда локални карантини и масови тестове, където е необходимо.

"Но има въпросителна: можем ли да живеем с вируса и в същото време да поддържаме икономическа нормалност, без пълна карантина и без да оказваме голям натиск върху здравната система? Мисля, че никой все още няма отговор, защото ни предстоят три или четири трудни месеца. Надявам се и съм оптимист, че няма да има нужда да приемаме по-драстични мерки от тези, които сме взели", обясни Мицотакис.

Гръцкият премиер пожела всичко най-добро на американския президент и съпругата му, но също така коментира, че това е урок, че "вирусът не прави разграничения и не изключва никого".

Споделяне

Още от Европа