Митьо Очите е ранен при престрелка в Слънчев бряг, негов гард е убит

Полицията задържа двама заподозрени за стрелбата

Митьо Очите е ранен при престрелка в Слънчев бряг, негов гард е убит

Легендарният несебърски наркобос Димитър Желязков, познат като Митьо Очите, е прострелян с три куршума при престрелка в Слънчев бряг в сряда вечерта, потвърдиха от МВР.

При стрелбата е убит негов охранител. Според първоначалната информация полицията е задържала двама мъже, съпричастни към криминалния инцидент.

Престрелката е станала около 21.00 часа в района на нощния клуб „Айсберг“. Веднага след това Желязков и двама негови гардове са закарани в бургаската болница. Оттам уточниха, че той е бил прострелян в областта на корема, пикочния мехур и единия крак.

Пред болницата бързо се събраха негови приближени, които реагираха доста агресивно на появата на телевизионните екипи, което наложи и пристигането на тежко въоръжени полицаи, които да осигурят реда.

Митьо Очите излежа присъда от 6 години и 4 месеца, след като сключи споразумение с прокуратурата по обвинение, че е ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Престоят му зад решетките стана емблематичен за българското правораздаване, след като се оказа, че по-голямата част от присъдата си той е прекарал в затворническо общежитие от открит тип, от което неколкократно е бил пускан в отпуск за добро поведение.

Въпреки това осъждането му е смятано от МВР и прокуратурата за най-големия успех на разследващите в борбата с наркомафията досега. Заедно с врачанския наркобос Йордан Тонов – Данчо Пръча, Желязков е една от най-едрите риби на наркопазара, попадала ефективно зад решетките.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?