Митьо Очите и хората му остават в ареста

Митьо Очите и хората му остават в ареста

Димитър Желязков – Митьо Очите и дванадесет от близките му съратници да останат в ареста, нареди в четвъртък вечерта Бургаският окръжен съд. Скандалният бизнесмен и хората му бяха задържани във вторник по обвинение за участие в организирана престъпна група, разпространяваща наркотици.

Определената мярка на съда влиза в сила веднага. Съдът обаче не прочете мотивите за решението си в съдебната зала, а ще ги обяви в петък. Наказателно-процесуалният кодекс изрично предвижда при разглеждането на мярка за неотклонение и постановяването на арест мотивите да се четат веднага в открито съдебно заседание.

Първоначално е било решено мярката да се гледа при закрити врата, но по настояване на защитата на Димитър Желязков делото е било разсекретено.  

Митьо Очите от доста време е спряган за наркобос, но обвинение му бе повдигнато едва преди два дни. Преди да чуе определението на съда, той заяви, “че това е голям фарс” и че не се признава за виновен.

Митьо Очите и хората му бяха конвоирани в съда от над 20 униформени полицаи.

Преди магистратите да оповестят решението си, адвокатът на Митьо Очите Илиян Василев обяви, че не разчита на справедлив процес.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?