Митьо Очите и Миню Стайков – под стража с телефони, вафли и салам

Митьо Очите и Миню Стайков – под стража с телефони, вафли и салам

Телефони, вафли, безалкохолни и минерална вода са открити при обиските на арестуваните Димитър Желязков-Очите и алкохолния бос Миню Стайков, съобщиха от прокуратурата. Двамата са задържани месеци наред и лежат болницата към затвора в София заради различни заболявания.

При обиска на Желязков е открит Айфон, съобщават от прокуратурата.

"Желязков лично извадил от колана на кръста си и го ударил в земята, с цел да го унищожи", пише в съобщението. В помещението "Реанимация", където са Желязков и Стайков, са намерени и 59 броя компакт диска, една карта за цифрова телевизия и разтегателен колан.

Желязков е обвиняем за общо десет престъпления, сред които ръководство на престъпна група за рекет и изнудване, заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Той бе екстрадиран у нас от Турция в края на март и оттогава е в ареста.

В двамата са открити голямо количество хранителни продукти, съобщават от прокуратурата. Намерени са десетки стекове с безалкохолни напитки, стекове с минерална вода, шоколади, вафли, десерти, колбаси, плодове и олио.

"Към момента на извършване на претърсването Миню Стайков вече е бил обявил гладна стачка", посочват от прокуратурата.

Бизнесменът, който е обвиняем за държане на контрабандни цигари, данъчни престъпления и злоупотреба с еврофонодове, обяви, че ще гладува след няколко отказа на съда да го пусне от ареста.

Към намереното при проверките прокуратурата влизат и лекарства, за които Желязков и Стайков не са имали рецепти. Забранени предмети са открити и при други затворници, става ясно от съобщението. Данните сочат, че още трима проверени са имали мобилни телефони.

Още от България

Изненадани ли сте, че Антикорупционната комисия не откри нередности около "Апартаментгейт"?