Митьо Очите сключи ново съдебно споразумение с прокуратурата

Митьо Очите сключи ново съдебно споразумение с прокуратурата
Несебърският бос Димитър Желязков – Митьо Очите сключи съдебно споразумение с прокуратурата и се призна за виновен в организирането на престъпната група на врачанския бизнесмен Йордан Тонов за трафик на хора, склоняване към проституция и разпространение на наркотици.

Във вторник Врачанският окръжен съд осъди Желязков на четири години и девет месеца лишаване от свобода. Той бе привлечен като обвиняем за организирането и ръководенето на групата заедно със сочения за лидер Тонов. През последния месец освен Митьо Очите съдебно споразумение сключиха още десетима от общо 14 обвиняеми по делото.

Това е второ съдебно споразумение между Желязков и държавното обвинение. През февруари 2008 година той бе осъден на 4 години и половина затвор, след като се призна за виновен по обвинение за участие в организирана престъпна група и разпространение на наркотици. Според Наказателния кодекс в случая влиза в сила така наречената кумулация. Определя се общо наказание от присъдата на Бургаския съд, която беше 4 години и 6 месеца и тази на Врачанския съд, като се налага най-тежкото.

Желязков ще изтърпява наказанието в затвора в Белене при първоначален строг режим.

След като в началото на 2008 година се призна за виновен за пръв път, Митьо Очите "полежа" в бургаския затвор, където се радваше на редовни отпуски. За известно време мина и през врачанския арест по разследването срещу Йордан Тонов. После мина през Белене и Казичане, за да се върне отново в Белене. Престоят на Очите в Казичане продължи едва няколко дни заради бой с пернишкия наркобарон Стоян Кръстев – Драгановеца.

Преди седмица Митьо Очите обясни, че ще признае участието си и в бандата на Йордан Тонов – Данчо Пръча въпреки, че не бил виновен. Тогава Желязков заяви, че ще подпише ново споразумение, защото не му пречи ''дали са едно, две или три".

"Те искат да кажа, че някакви хора на Данчо са взимали наркотици от Бургас и са ги продавали във Враца. Купували ги от някакъв мой човек, който бил от тази група, само че не уточняват кой. Искат да кажа, че щом са взимали от Бургас, значи и аз съм виновен", добави Митьо Очите, който твърди, че е "нарочен от държавата" и че за него "законът не е майка, а мащеха".

Споделяне

Още по темата

Още от България