Митьо Очите сменя затворите като носни кърпи

Призналият се за наркобос и шеф на въоръжена престъпна група Димитър Желязков - Митьо Очите пак смени затворническата килия, в която така или иначе не се задържа много, много. От общежитието в Казичане, в което е изкарал само три дни, той е върнат в затвора в Белене. Причина за това е сбиване с пернишкия наркобарон Стоян Кръстев – Драгановеца.

Зам.-правосъдният министър Христо Ангелов, който отговаря за изпълнението на наказанията, съобщи в сряда за проверка, която установила, че през юни е взето решение Желязков да бъде премесен от Белене в Казичене, тъй като има примерно поведение, изтърпял е повече от половин година от присъдата си и му остават по-малко от пет години.

Очите сам е поискал да изкара оставащото му наказание в общежитие и комисия от 13 души е дала съгласие. Комисията обаче не е обърнала внимание на факта, че срещу Желязков има още няколко досъдебни производства, което също е станало причина за връщането му в Белене. Христо Ангелов не можа да отговори защо комисията, която е разрешила преместването на Митьо Очите, не е обърнала внимания на този факт.

По думите на зам.-министъра Митьо Очите е отговарял на минималните изисквания за преместване. Той се закани, че ще разпореди отсега нататък винаги да се изискват справки за висящи дела при преместване на лишени от свобода в места с по-лек режим. За пропуска на комисията обаче няма да има наказани лица.

Стоян Кръстев – Драгановеца също е премесен от Казичене в затвора в Бобов Дол, където ще изтърпи остатъка от присъдата си за незаконно притежание на оръжия и наркотици. За него проверката е установила, че докато е бил в общежитието е работил на външен обект и е имал нерегламентирани контакти.

От думите на зам.-министъра стана ясно, че не Очите е набил Драгановеца, както писаха някой вестници, а точно обратното. Перничанинът бил причината за конфликта между двамата. Желязков си извадил медицинско, в което е отбелязано, че му е подута лявата буза и му е сцепена устната.

След като се призна за виновен, Митьо Очите "полежа" в бургаския затвор, където се радваше на редовни отпуски. За известно време мина и през врачанския арест по разследването срещу Йордан Тонов - Данчо Пръча. После мина през Белене, Казичане, за да се върне отново в Белене.

Споделяне

Още от България