Млад баща е задържан за убийствата на приятелката и дъщеричката си в София

Викторио Александров пробвал да се самоубие, след като прострелял детето

Млад баща е задържан за убийствата на приятелката и дъщеричката си в София

Младият мъж, който бе обявен за издирване след убийството на 23-годишна жена в столичния кв. "Надежда" в понеделник вечерта, бе задържан малко преди полунощ край Долни Богров.

Освен за покушението на приятелката си, 26-годишният Викторио Александров е заподозрян и за убийството на 1-годишната си дъщеричка, която е открита простреляна в главата при него и е издъхнала по-късно в "Пирогов".

Разследващите предполагат, че след като е застрелял момиченцето, е направил неуспешен опит да се самоубие. В момента Александров е без опасност за живота, обявиха във вторник сутринта от СДВР и Софийската градска прокуратура (СГП).

Полицаите стигнали до него по показанията на таксиметров шофьор, който бил заплашен от мъжа, за да ги качи с детето. Впоследствие заподозреният променял няколко пъти посоката на движение и накрая слязъл в безлюдна местност край Долни Богров.

Преди това той споделил с шофьора, че планира да се самоубие, но казал за детето "ще го оставя и вие ще го предадете на мои приятели". В крайна сметка обаче бащата взел детето със себе си.

Шофьорът на таксито се обадил в полицията и на мястото край Долни Богров пристигнали полицаи със следово куче. Около 23.30 часа се чули два изстрела и униформените веднага тръгнали към изоставена постройка наблизо. Там открили тежко раненото дете и баща му. Открито е и оръжието на престъплението – законно притежаван о0т Александров пистолет.

Все още не са ясни мотивите на Викторио Александров, чака се и експертиза на кръвната му проба за алкохол и дрога. От 5 години той работи като охранител и няма данни да е имал психически проблеми.

"Това е едно разтърсващо престъпление, нямам обяснение какъв човек трябва да си, за да посегнеш на едногодишно момиченце, което е и твое дете", коментира вътрешният министър Младен Маринов.

Странното в случая е, че в МВР няма данни убитата 23-годишна жена да е подавала сигнали срещу приятеля си, а обратното – той се оплакал миналата седмица, че тя го подлагала на психически тормоз.

"Нямаме данни при нас да са подавани жалби от страна на жертвата или от нейните родители. Имаме данни за подаден сигнал за психически тормоз от извършителя към жертвата. Мисля, че в четвъртък миналата седмица е подаден сигнала в Пето районно. Той е насочен към Второ районно, тъй като там живеят. Извършителят е пуснал сигнал, че е тормозен психически от жертвата", разказа Маринов.

Камери са заснели как мъжът влиза в блока на жена си и след няколко минути напуска, тичайки с едногодишното им дете в ръце.

"Свидетелят твърди, че детето през цялото време е плакало. Мъжът е споделил, че има намерение да се самоубие, но детето трябва да живее", добави шефът на столичната полиция Ивайло Иванов.

По думите на градския прокурор на София Емилия Русинова задържаният ще бъде обвинен и и приведен в следствения арест "в момента, в който това е възможно от медицинска гледна точка".

Според разследващите Александров и 23-годишната му приятелка живеели от година и половина заедно, като миналата седмица след скандал той се изнесъл. Именно тогава е подал сигнала срещу нея за психически тормоз.

Родителите на приятелката му се притеснявали, че той може да ѝ направи нещо и през почивните дни баща ѝ останал при нея и детето. В понеделник майката не успяла да се свърже с младата жена и отишла до апартамента. След като никой не ѝ отворил, тя повикала ключар и така успяла да влезе в жилището, където намерили трупа ѝ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?