Млад любител на алкохола и колите бe съден три пъти в един ден

Деветнадесетгодишен любител на алкохола и шофирането след употребата му във вторник се изправи пред три различни съдебни състава по три различни дознания. Срещу Илиян Илиев са образувани седем досъдебни производства.

 

Илиев, който няма шофьорска книжка, е бил засичан през последната година 12 пъти от полицията да кара без документа. В четири от случаите той бил добре почерпен.     

При последния инцидент, на 25 юни, почитателят на спиртните напитки  предизвикал верижна катастрофа на оживено кръстовище в Шумен, а при проверката се установило, че е карал с 2,13 промила алкохол в кръвта. 

 

Във вторник районният съд в града гледа три от дознанията срещу Илиев. Първо Илиев бе осъден на три месеца затвор условно с тригодишен изпитателен срок за нарушение от 14 юни, когато е засечен да кара с 1,5 промила алкохол в кръвта.

След като чу това наказание, Илиев бе глобен с 2000 лв. от друг съдебен състав по второ дознание - за шофиране без книжка през декември м. г. По третия случай - за инцидента от 25 юни, на Илиян Илиев беше наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?