Млад мъж обвинен за жестокото убийство на възрастни съпрузи в Пазарджик

Млад мъж обвинен за жестокото убийство на възрастни съпрузи в Пазарджик

Стрелецът с въздушна пушка, ранил две жени в Пазарджик, е убиецът на възрастното семейство, смята прокуратурата в Пазарджик, която е повдигнала обвинение срещу 30-годишния Иван Николов.

Според държавното обвинение Николов е наръгал мъжа и жената между 20.30 и 21.30 часа в събота.

Сигналът за престъплението е подаден от съседна възрастните хора малко след 21:00 ч. в събора, съобщиха от полицията.

Първо е открито тялото на 77-годишния мъж на улицата в безпомощно състояние и с много прободни рани от нож. Вътре в къщата е била открита и жена му, която е на 68 години, също със следи от пробождания. При огледа не е била установена липсата на пари, ценности и вещи, но в дома е било тършувано.

Двамата живеели заедно без брак. Имат синове, които обаче са в чужбина от 10 години.

В неделя сутринта по събралите се хора в района на местропрестъплението бе открита стрелба с въздушна пушка от 30-годишния мъж. Две жени бяха откарани в болница.

Полицията е задържала стрелеца, който крещял "Аз извърших убийството снощи“. Според първоначална информация мъжът е наркозависим.

По- късно от прокуратурата съобщиха, че срещу него е повдигнато обвение за убийството на възрастното семейство. По тялото на мъжа и на жената има повече от по пет наранявания с нож.

Николов е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

Предстои прокуратурата да поиска постоянното му задържане от съда

За престъплението, по което е повдигнато обвинение на Иван Николов, се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Споделяне

Още от България