Отчаяние

Млад мъж се самозапали във Варна, съгражданите му обявиха акция за даряване на кръв

Варненци насрочиха пореден протест тази вечер, вече и срещу кмета Кирил Йорданов

Пламен Горанов

36-годишният фотограф Пламен Горанов извърши отчаян акт като се самозапали тази сутрин пред общината в центъра на Варна. Той се е полял с бензин и е драснал клечката. Притеклите се полицаи са го изгасили, а повиканата от граждани линейка го е откарала във Военната болница в града.

Това е втори акт на отчаяние със самозапалване за последните 24 часа. Във вторник психично болен млад мъж се самозапали в центъра на Велико Търново и малко след това почина.

Очевидци на инцидента във Варна са станали общински служители и случайно минаващи граждани, които се разпитват от полицията.

Младият мъж е в много тежко състояние с над 80% изгаряния и отравяния на дробовете от вдишаните газове. Той е на командно дишане с опасност за живота.

На мястото е имало пластмасова бутилка с десет литра бензин и още една, която е изгоряла от огъня. Полицията е намерила и лични вещи, сред които и документите на младежа.

Социалните мрежи във Варна избухнаха след вестта за отчаяния акт на техния съгражданин.

"Тази сутрин 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред общината с искане за оставка на кмета. Той е в тежко състояние във Военна болница. Нуждае се от 5 литра кръв на ден. Всеки може да помогне като дари кръв независимо от кръвната група в кръвния център във Варна на името на Пламен Горанов", написа варненският сайт Петел.бг. Той цитира какво е написал Горанов на стената си във фейсбук: "Киро щом е с нас - Ний сме за Бургас!!! Тръгваме на лов, за Кирил Йорданов!!!".

Варна, която бе един от първите градове в страната, чийто граждани масово излязоха на протести срещу високите сметки за ток и монополното положение на доставчика на електроенергия. В последните дни протестите им се насочиха и срещу кмета на града Кирил Йорданов, който кара четвъртия си мандат.

"Протестът продължава - ред е Киро да си подаде оставката!", "Довечера, искането ни за оставка ще е точно към този господин...мноооого дълго го изтърпяхме", "Г-н Йорданов да постъпи достойно и да си подаде оставката. Варна никога не е била толкова мизерна. Моля те, отивай си г-н Йорданов!"

Това са малка част от коментарите във "Фейсбук", с които варненци се организират за протеста, който продължава довечера в 18 часа пред общината, написа още "Петел.бг.

Споделяне

Още по темата

Още от България