Млада жена е удушена от ревност от приятеля си в София

Калина и приятелят й Васил. Сн. Фейсбук

25-годишна жена е удушена от приятеля си във вторник вечерта в столичния квартал "Банишора". На мястото на престъплението е открит 23-годишният мъж, който е живеел с нея на семейни начала от три месеца. Той е единственият заподозрян за убийството, а водещият мотив е ревност. След като е извършил престъплението, той е направил опит за самоубийство с газов пистолет и е настанен в "Пирогов".

Трупът на жертвата и вероятният убиец са открити в сряда вечерта, след като извършителят се обадил на свои близки да разкаже за убийството и за опита за самоубийство.

"Причината за смъртта на жената е задушаване. Жертвата е намерена на дивана в хола гола, дрехите са били разхвърлени, в жилището са намерени празни бутилки от алкохол и безалкохолни. Извършителят на деянието е намерен в съседната стая, гол до кръста е лежал на леглото", разказа градският прокурор на София Емилия Русинова.

Тя допълни, че мъжът най-вероятно е правил опити за самоубийство и през 2015 година, когато се е разделил с предишната си приятелка. Тогава той вероятно е имал срещи с психолози, но в чужбина и разследващите нямат медицински документи, установяващи състоянието му тогава. Не са му били предписвани медикаменти.

"Свидетелските показания говорят за това, че извършителят (на убийството) е много емоционален и доста разстроен заради трагичен инцидент, който се е случил в семейството му преди няколко месеца. По делото са назначени експертизи, предстои да се установи дали има употребявани наркотични вещества", каза прокурор Русинова.

"Най-вероятен мотив за убийството на 25-годишната жена е ревност", допълни директорът на столичната полиция Георги Хаджиев. Заподозряният е заведен в "Пирогов", за да му се окаже лекарска помощ, но нараняванията му не са сериозни. Той разказал пред полицията, че е пиел успокоителни и алкохол и не си спомня акта на убийството.

"Съвсем нормална защитна реакция (на извършителя). Най-вероятно решението за убийство е взето спонтанно.", каза Хаджиев.

Младата жена и убиецът са се познавали от три месеца. Почти веднага след като са се запознали са заживели заедно в апартамент на жертвата. Прокуратурата се позовава на свидетелски показания, че през последните дни е имало няколко недоразумения между двамата и вероятно желание от страна на жертвата да прекратят отношенията си.

"Вчера (16 януари) между 17.00 и 18.30 извършителят на деянието се е свързал с баща си и с негови приятели по телефона с текстови съобщения и от тях е станало ясно на всички, че жертвата е убита, намира се в апартамента, а извършителят на деянието си е прерязал вените и кръвта тече. Сигналът е получен в МВР и от баща му и от негова приятелка", разказа прокурор Русинова.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?