Младеж спря движещ се без ватман трамвай по "Графа"

Младежът, който спря движещият се трамвай Сн.бТВ

Двадесет годишен младеж успя да спре трамвай на столичната улица "Граф Игнатиев", след като видял, че превозното средство не се управлява от никого и се движи по инерция, съобщи бТВ.

Докато Мануел Георгиев чака на спирката трамвай №12, забелязва, че той започва да се движи назад. Вижда и че ватманът го няма. Тогава осъзнава, че трябва да действа бързо. Затова се затичва и успява да скочи вътре.

"Пробвах един от двата педала и го натиснах докрай. Оказа се, че е спирачката и трамваят спря", каза младежът пред телевизията.

В превозното средство е имало около десетина души, които са се уплашили.

"Не се чувствам герой. Направих това, което трябваше", заяви Мануел Георгиев.

Началникът на трамвайното депо "Банишора" Пламен Петров каза, че ватманката обяснила, че ѝ прилошало. Предположила е, че ѝ е паднала кръвната захар и затова слязла да си купи храна и напитка.

"Става въпрос за човешка грешка. Нашето предположение е, че трамваят не е бил приведен във всички системи за паркиране и напускане на работното място на водача. Превозното средство е проверено преди излизане от депо и всичко е било наред", обясни Пламен Петров.

По думите му на ватманите често се налага да слизат, за да отстранят възникнала повреда или да сменят трамвайните стрелки, когато се налага.

Има точно установени правила и изисквания към тях как да оставят превозното средство. Липсва обаче установено правило за слизане и купуване на храна.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?