Младежи освиркаха Бойко Борисов в Ловеч

Бившият премиер поиска прошка от Господ и народа

Сн. БГНЕС

Десетки младежи посрещнаха с викове "У-у-у!" и "Защо бягаш?" бившия премиер Бойко Борисов пред гимназията за чужди езици, предаде БГНЕС в неделя от Ловеч.

Борисов пристигна с джип, който караше лично той и не спря пред протестиращите. Младежите носеха плакати с лика на Борисов и надписи: "Той е виновен за всичко", "400 хиляди безработни заради него", "Забрани тютюнопушенето, унищожи заведенията".

На плакатите, с които бе посрещнат бившият вече министър-председател на държавата пише още: "Над 40% от младите хора са безработни", "Кой назначи Митко Каратиста в ЧЕЗ със заплата от 35 хиляди", "Бойко, защо избяга без да ни решиш проблемите", "Буда, къде са ни парите", "Какво стана с Мишо Бирата?".

Междувременно пресцентърът на ГЕРБ разпространи съобщение за посещението в Ловеч, в което се казва, че бившият премиер е поискал днес прошка от гражданите.

Искам прошка от Господ и от народа, само към тях грешките ми са несъзнателни. Така че надявам се Господ да ми прости, народът също, заявил председателят на ГЕРБ, цитиран от пресцентъра си.

Посещението започнало с посещение в митрополията и среща с Ловчанския митрополит Гавриил, по време на кояго Борисов и поискал прошка от Господ и народа. По думите му, към Господ и народа грешките му са несъзнателни, затова се надява те да му простят. Бившият премиер казал още, че са малко  хората, към които съзнателно е грешил и не ги обича.

Ловчанският митрополит Гавриил пък казал, че той няма какво да прощава на Борисов, тъй като не помни нещо, с което да го е огорчил.

На журналистически въпрос по-късно Борисов отговори, че нито от Станишев, нито от Доган вече зависи какво ще реши българският народ - кой и по какъв начин ще го управлява; народът сваля и вдига.

"Те говореха, че аз съм диктатор. Видяхте, че цялата власт я дадох на хората да преценяват", посочи той.

Бойко Борисов заяви, че е готов на дебат с всеки един за това какво неговото управление е направило във всеки град или село през тези три години и половина, и какво са направили другите. Според него историята и времето ще покаже.

"Видяхте, че това, което казах в парламента, е самата истина", каза Борисов относно изявлението му за Ахмед Доган. Той попита защо не е имало в документа на тази служба, която официално го е изпратила, името на друг, а точно на Доган. Според него дали един сигнал е основателен или не - никой не може да каже, но от опита му като полицейски началник толкова години знае, че обикновено се получават сигнали, когато има или агент на прикритие или нещо в структурите, което достатъчно ясно хора, които могат да извършат такова нещо, някъде са си говорили.

В Ловеч Борисов пристигна заедно със заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и бившия министър на земеделието Мирослав Найденов, за да провери как върви строежът на спортната зала в Езиковата гимназия, както и на храма в центъра на града.

Един от основните фокуси на следващото управление ще бъде битовата престъпност, каза Цветан Цветанов в Ловеч. Според него тя е най-чувствителна за обществото. За да ѝ се противодейства, трябват повече работни места, увеличаване на социалния статус на българските граждани и ефективността в правораздавателната система.

 Той е убеден, че следващото управление ще бъде на ПП ГЕРБ. Цветанов заяви, че в момента се прави анализ на състоянието на всички структури в цялата страна, но има какво още да се направи през следващите два месеца до изборите.

"Видяхме какво получихме 2009 г., знаем какво оставяме 2013 г. В момента във всички областни градове са влезли над 200 милиона лева финансиране от оперативните програми, което към 2009 г. нямаше как да се случи, защото бяха спрени част от фондовете", допълни Цветанов.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?