Младежи подпалиха фасадата на офис на ЕВН в Пловдив и качиха клип от палежа в мрежата

Клиентски център на ЕВН е бил запален, а на един от автомобилите на енергоразпределителното дружество са нарязани гумите, съобщиха пловдивските медии. Информацията бе потвърдена от МВР.

Пожарът е станал вечерта в понеделник. Във второ РУП е бил получен сигнал, че част от фасадните стени и светеща табела на сградата на ЕВН - България на бул."Шести септември" са били залети и запалени с течност с мирис на нафта. Огънят е бил загасен бързо.

По време на огледа са били иззети обгоряла пластмасова бутилка и саморъчно изготвен плакат. Атентатът е бил добре организиран и заснет, става ясно от клип, качен в мрежата, съобщи онлайн-изданието на вестник "Марица".

Клипчето се казва "Един народ - една борба" и започва с лика на Васил Левски, под който пише "Без революция сме загубени во веки веков " и "Дела трябват, а не думи". След което в рамките на минута и половина на фона на родопски гайди три момчета с качулки и маски на лицата вървят към клиентския офис с две пластмасови бутилки, явно пълни със запалителна течност.

После в сумрака анонимните обливат офиса, а в следващ кадър той вече гори. Триото припомня и палежа на двата служебни автомобила на ЕВН край централния офис на фирмата с кратък видеоакцент. Клипът завършва с предупреждението "Чуйте народа или го очаквайте!".

Същия ден в Пето РУП е било получено оплакване, че около 10.30 часа са били открити срязани три от гумите на служебна кола на ЕВН. Колата е била паркирана на ул."Съединение" в Пловдив.

От полицията издирват атентаторите. Една от версиите е, че погромите над имущество на ЕВН са дело на една и съща група младежи.

Споделяне

Още от България