Младежи пребиха до смърт жена в София за 240 лв.

Младежи пребиха до смърт жена в София за 240 лв.

Двама криминално проявени младежи пребиха до смърт и ограбиха възрастна жена в дома ѝ в центъра на София. Това съобщи СДВР.

По случая са задържани 20-годишният Марио, който излязъл от затвора преди месец, и 17-годишният Даниел.

Трагедията се е разиграла вечерта на 28 декември в дома на 85-годишната жена, живееща на Петте кьошета в столицата. Предполага се, че старицата сама е отворила и пуснала вътре убийците си, защото входната врата на жилището ѝ не е била разбита.

20-годишният Марио успял да спечели доверието на възрастната дама няколко дни по-рано, когато помагал на майка си в почистването на жилището.Според СДВР майката на момчето по никакъв начин не е замесена в престъплението.

След като влезли в жилището двамата младежи пребили стопанката до смърт. Те задигнали от жертвата два златни пръстена, мобилен телефон, часовник и верижка. За двата златни пръстена младежите получили 240 лв. от заложна къща. Останалото от обира било намерено в домовете им.

Около 8 часа на следващата сутрин – 29 декември внучката на жертвата дошла да види баба си. Тя заварила вратата на жилището и отворена, а възрастната жена лежала мъртва в една от стаите. За престъплението внучката подала сигнал на телефон 112.

Аутопсията на жертвата показала, че тя е починала вследствие на множество нанесени ѝ удари, които са довели до тежка черепно-мозъчна и гръдно-коремни травми. Счупени са и ребрата ѝ.

Двамата задържани младежи са от средно статистически семейства. Те са  криминално проявени - Марио за кражби и наркотици, а Даниел за хулиганство от 2009 година.

Споделяне

Още от България