Младежи, запалени по финансовите пазари, могат да спечелят 1500 лв. награда в симулация

Младежи, запалени по финансовите пазари, могат да спечелят 1500 лв. награда в симулация

За 8-ма поредна година на 18-ти октомври в зала "Витоша", парк-хотел "Витоша", от 10 ч. ще се проведе "Левчето" - събитие за млади хора, целящо да повиши финансовата им грамотност, организирано от младежката организация "AIESEC in България".

Събитието е подходящо за всеки, който иска да обогати финансовата си култура, провери знанията си на практика и да намери нови професионални контакти.

Традиционно "Левчето" протича на два етапа.

Първият е панелна дискусия, на която професионалисти в областта на инвестициите, банкирането и личните финанси ще дадат ценни съвети относно как да вкарате финансите си в ред и да направитe първите си стъпки в инвестирането.

Втората част е запазената марка на "Левчето" - инвестиционната симулация, където участниците имат шанса да проверят знанията си във вълнуващо пресъздаване на финансовите пазари. Играчите започват с определен капитал, който ще инвестират в акции, борсови индекси, облигации, суровини и ценни метали, като 3-та участници, направили най-голяма печалба от инвестициите си, ще си разделят общо 1500 лв. награда от основния стратегически партньор на събитието - "Alaric Securities".

В допълнение, преди самото събитие, за пръв път тази година представители на партньорите на "Левчето" ще направят включване на живо във Фейсбук страницата на събитието "Levcheto 2020", обсъждайки интересни теми от финансовия свят.

Желаещите могат да се запишат за "Левчето" безплатно и да следят събитието в социалните мрежи за допълнителна информация. Заради ограничения брой места поради пандемията с Covid-19 само първите 140 участници ще могат да присъстват на живо.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?