Младежката БСП се зае да търси "подмазвачите на властта с уреден живот”

Младежката БСП се зае да търси "подмазвачите на властта с уреден живот”

Младежкото обединение на БСП започва собствено допитване в социалните мрежи кои са тези, които се подмазват на министър-председателя и след това са се облагодетелствали. Това стана ясно от думите комсомолския лидер Явор Гечев във вторник.

Повод за инициативата на младите соцактивисти са думите на министъра на културата Вежди Рашидов, че някои хора с "подмазване и блюдолизничене" са си уредили живота. Министърът визираше хора около премиера Борисов, но след като пусна, без да иска, това откровение, съветниците му се заеха усърдно да го опровергават, че било изнесено от контекста.

Лидерът на левицата Сергей Станишев се хвана за гафа на Рашидов и поиска да узнае кои са имената на подмазвачите с уреден вече живот, а министърът чрез пиарите си го обвини през медиите в нечестност и непочтеност и го нападна за "семейно усвояване" на евросредства.

Във вторник Явор Гечев заяви, че в следващите дни с всички средства - чрез социалните мрежи и страниците на БСП и на младежката организация в интернет, ще се събират предложения кои са подмазвачите на ГЕРБ, облагодетелствали се от властта.

“Ще дадем възможност на максимално широк кръг граждани сами да кажат кои, според тях, са тези хора, защото Вежди Рашидов се изтърва и каза една публична тайна, която витае от много дълго време” добави Явор Гечев.

Споделяне

Още от България