Протест срещу "ликвидаторските действия" на Кабаиванов

Младежкият СДС се присъедини към фракция "Единство"

Младежкият СДС се присъедини към фракция "Единство"

Цялото ръководство на младежката организация на СДС заедно с редица негови членове обяви в сряда, че замразява членството си в партията и се присъединява към съюз "Единство" на бившия лидер Мартин Димитров и евродепутата Надежда Нейнски, учреден като фракция в СДС, но непризнат от лидера Емил Кабаиванов и ръководството на партията .

"Замразяваме членството си в СДС и спираме плащането на членския си внос в знак на протест срещу вашите ликвидаторски действия и като израз на категоричното ни разграничаване от това ръководство, неговото поведение и изявления до момента на подаването на оставка. Присъединяваме се към Национален съюз "Единство” като изразител на автентичния СДС-некорумпирано, некомпрометирано и независимо", се казва в протестната декларация.

С решение на Националния съвет от преди седмица, новото ръководство на СДС начело с лидера Емил Кабаиванов, забрани всички вътрешни обединения в партията. Целта бе да се удари директно съюз "Единство", който се обяви за коалиция с ДСБ. Покрай това обаче бяха закрити още три дългогодишни съюза в СДС, сред които младежката организация на партията.

"Господа, с безпрецедентен антидемократичен акт на 6.11.2012г. вие започнахте целенасочена ликвидация на младежката организация на СДС в стремежа си да ни затворите устите за отправяните критики. Не успяхте, защото ние не зависим от вас, от вашите политически куклуводи, от заменките, дребните далаверки и облаги на общински и държавни бордове и службици", се казва в декларацията на младежите от СДС.

Те обвиняват партийното ръководство начело с карловския кмет Кабаиванов, че са взели решение, което противоречи на устава на СДС.

"Вие и контролираното ваше мнозинство отказахте да спазите устава на СДС и се опитахте да ликвидирате Национален съюз "Единство” към СДС, въпреки че ви бяха представени всички изискуеми по устав документи за регистрация и над два пъти повече подписи на членове на СДС от изискуемите 300", се казва в декларацията.

Членовете на вече бившия МСДС обвиняват Кабаиванов и хората му, че са поставили под съмнение и достиженията на правителството на ОДС от 1997 до 2001 година.

"Това не може да продължава така и ние, младите хора-демократи в СДС, не можем да търпим повече да бъдем поставяни редом до вас. Засрамете се господа и се оттеглете, преди да е станало непоправимо късно", се казва в декларацията.

Споделяне

Още по темата

Още от България