Младежкият център в Гълъбово ще се рехабилитира с пари от ТЕЦ-а

Оливие Маркет (вляво) и кметът на Гълъбово Николай Тонев след подписването на договора за младежкия център

Младежкият център в град Гълъбово ще бъде рехабилитиран с финансиране от местната въглищна централа на американската компания "Ей И Ес" (AES). Договорът за това бе подписан в петък между ТЕЦ-а и общината. Неин ангажимент ще е изграждането на диги по близката река Сазлийка, които да предпазват комплекса от заливане при повишаване на речното ниво.

Младежкият център ще бъде разположен върху  повече от 45 декара в парка на Гълъбово. Предвижда се рехабилитация на съществуваща стара сграда, изграждане на нови съоръжения за спорт и отдих, реновация и озеленяване на пространството около тях. След приключване на строителството комплексът ще разполага със спортни зали, фитнес, тенис кортове, детска площадка, сцена на открито и др.

Строителните дейности ще започнат скоро след подписването на договора. Това е най-голямото публично-частно партньорство в региона. Проектът е част от програмата за корпоративна социална отговорност на "Ей И Ес", в която до момента са вложени близо 7 милиона лева. От тях само за подобряване на инфраструктурата в града са инвестирани над 3 милиона лева.

"За нас е много важно да помагаме за подобряване живота на местната общност. Наред с безопасността и опазването на околната среда, това е основна ценност и приоритет за "Ей И Ес”, заяви изпълнителният директор на "Ей И Ес България" Оливие Маркет при подписване на договора.

"Проектът е от стратегическо значение за Гълъбово, тъй като е насочен към младите хора. Щастливи сме, че можем да разчитаме на подкрепата на отговорен инвеститор като "Ей И Ес”, посочи кметът на община Гълъбово Николай Тонев.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?