Млади лидери от ДБГ призоваха за създаване на младежка организация на партията

Младите лидери от "Движение България на гражданите", които участваха в Политическа академия на ДБГ в Банкя, призоваха за създаване на младежка организация на партията. Това е съобщил Настимир Ананиев - заместник-председател на ДБГ, информираха от пресцентъра на партията.

Инициативата е на младежи от структурата на 24 МИР в София. Те са посочили, че младите хора с писмено заявление към ръководството и Националния съвет ще поискат на следващия партиен конгрес в устава официално да залегне формирането на младежко ДБГ.

Присъстващите на Академията около 80 млади лидери са подкрепили идеята, а Настимир Ананиев е поел ангажимента да внесе на гласуване предложението им.

В своята заключителна реч Ананиев е призовал младите хора да се включат активно в политическия живот не само на ДБГ, но като кандидати в местния вот. Той е дал като пример собствения си опит, че преди по-малко от 3 години е бил един от стотиците доброволци на партията, а днес е неин заместник-председател и народен представител.

Ананиев е казал, че разчита много на младите партийни лидери да укрепят и развият ДБГ като стабилна, модерна и иновативна дясна политическа сила.

Споделяне

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?