Млади майки и бременни протестираха в Деня на детето

Млади майки и бременни, подкрепени от сдружение "Зачатие", се събраха на мирен протест в градинката до парламента в четвъртък.

Организаторите заявиха, че са решили да отбележат 1 юни – Деня на детето, с мирен протест против отсъствието на държавна политика по отношение на насърчаването на раждаемостта и спокойното отглеждане на децата.

В отворено писмо до премиера, министъра на труда и социалната политика и до депутатите протестиращите настояха да се увеличи обезщетението за отглеждане на дете и за първата година на майчинството да е минимум 250 лева, а за втората година - 180 лева.

Майките искат и допълнителна стипендия за майчинство от 50 лева за студентките редовно обучение. Те се обявиха за детски надбавки от 50 лева всяко дете независимо от доходите на родителите.

В Пазарджик младежката организация на Българския национален съюз с лидер Боян Расате организира протест с искане да бъде ускорено разследването на убийството на сестрите Росица и Кристина Белнейски и да бъде огласена повече информация по случая.

Още от България