Младите социалисти издадоха книжка "Една година шменти-капели“

Младите социалисти издадоха книжка "Една година шменти-капели“

Младите социалисти издадоха книжка с 12 карикатури на премиера Борисов и министрите му, гарнирани с примери за "лъжите" на управляващите през първата година от мандата им. Книжката се нарича "Една година шменти-капели" и за да се гарантира необходимият медиен шум, "премиерата" ѝ започна от парламента, където един екземпляр бе връчен на вицепремиера Цветан Цветанов. Активисти на младежката БСП обиколиха в сряда кулоарите на НС, за да раздават творбата си, която стигна и до председателя на парламента Цецка Цачева.

"Измина една година, откакто България стана карикатура. Управлението на ГЕРБ навява само смях и напомня на поговорката "очи пълни, ръце празни“, обясни идеята за книгата шефът на Младежкото обединение Явор Гечев. По думите му изразът "шменти-капели”, който е употребяван и от премиера Борисов, е най- точното определение за изминалата година на правителството.

Карикатурите са придружени и с цитати от изявления на министри и депутати от ГЕРБ, които, според БСП ,са се оказали лъжа.

"Истинският проблем е, че след четири месеца ще се докараме до Бойковата зима и на никого няма да му е смешно. Нашето послание е, че искаме да спрат с гафовете, за да не се налага да издаваме всяка година по една книга“, допълни Гергана Алексова, общински съветник на БСП в София.

На въпрос на Mediapool колко е струвало отпечатването на книжката, Гечев не пожела да отговори точно, само каза, че направили около 500 бройки, всяка от които струвала около 60 стотинки.

Споделяне

Още от България