Младжан Динкич: Сърбия трябва да приеме предложеното й решението за Косово

Младжан Динкич

Сръбският министър на финансите и икономиката и председател на партията  Обединени региони на Сърбия Младжан Динкич заяви, че би трябвало да се приеме предложеното решение за Косово, тъй като Сърбия няма шанс като изолирана страна, съобщава вестник "Блиц".

"Ще имаме единно становище и смятам, че се върви в тази посока. Трябва да се затвори част от историята и да се обърнем към бъдещето, без да се забравят сърбите, които живеят в Косово", заяви Динкич..

"Историята ни научи, че колкото повече се изчаква, толкова по-лоши стават решенията. Няма добри решения, но те ще бъдат все по-лоши, ако изчакваме", заяви Динкич пред сръбската държавна телевизия РТС.

"Смятам, че трябва да вървим към ЕС и да приемем решение, с което ще започнат трайни и стабилни отношения с Прищина, но не трябва да забравяме сърбите в Косово", заяви Динкич.

Той изтъкна, че няма дилема, че Сърбия няма шанс като изолирана страна. Ако споразумението не бъде прието, последиците ще бъдат вредни и бихме изпаднали в индиректна изолация, за каквато Сърбия не бива и да си помисля. Никой от нас не иска да се отричаме от помощта за сърбите в Косово, но ако Сърбия е икономически слаба, тя няма да може да им помогне, каза Динкич.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?