Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Млечна фирма вложи милион лева в нова производствена линия

2 коментара
Млечна фирма вложи милион лева в нова производствена линия

Над половин милион евро е вложила пловдивската фирма "Димитър Маджаров" в изцяло нова линия на производство на прясно мляко, съобщиха от компанията, в чийто асортимент досега липсваше само този подукт.

Инвестицията е за инсталация за ледена вода за охлаждане на млякото и автоматизирана българска линия за бутилиране на млякото. Шестдесет процента от вложенията са собствени средства, а останалите – субсидия по европейска програма за развитие на селските райони.

Инвестицията в новата линия продукти е направена въпреки сериозните последствия от коронавируса за отрасъла, където се конкурират над 200 мандри, а хотели, ресторанти и кафенета за известно време затвориха врати. Млечните продукти са втората най-голяма категория в хранителната индустрия у нас, след сектора за производство на хляб и тестени изделия, и от "Димитър Маджаров" проучват цели две години потребителскита вкусове, да направят тестове и да организират процеса на производство.

В резултат на пазара са четири вида прясно мляко: краве прясно мляко с масленост от 3.6%, 2.00%, 4.5%, и био прясно мляко с 3.7% масленост. Производителността е пет хиляди литра на час.

Суровината за всички пресни млека на "Димитър Маджаров" е 100% българска, само от първа категория сурово мляко. Технологията е класическа пастьоризация (на температура 95-98 С), при която се унищожават само патогените и се запазват полезните качества на млякото. Не се добавят никакви изкуствени протеини, сухи или кондензирани млека и консерванти, посочва дружеството. Прясното мляко има аромат на домашно. Произвежда се при изключителна хигиена, за да се избегне и най-малкият риск от замърсяване. В новото био прясно мляко пък се влага българско мляко от контролирана ферма, където животните се хранят на свободна паша поне 9 месеца годишно в екологично чист район. Прясното мляко е без консерванти и може да се заквасва с българска закваска от кисело мляко по БДС стандарт.

"Димитър Маджаров-2" е създадена през 1991 г. Компанията има две подразделения – за производство на колбаси и месни деликатеси, и за млечни продукти, приготвени по традиционни рецепти. Млекопреработвателното предприятие в гр. Стамболийски е с дневен капацитет до 80 тона свежо българско мляко. Фирмата е сертифицирана по международния стандарт ISO 9001:2008 за управление на качеството, по международния стандарт за храни IFS, по БДС стандарт, както и по стандарта за биохрани.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Guest787
    #2
    Отговор на коментар #1

    Абсолютно си прав. Същото е и със сиренето, особено ако е от промоция по хипермаркетите. След две седмици в хладилник Bosch на температура шест градуса, неразпечатаната опаковка се наду като балон и ... замина в кофата за боклук.

  2. 15
    #1

    Много хубаво. Само дано не стане както с други техни продукти - в началото качество, а после - както дойде. Конкретно - луканката черен етикет.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.