Мнима жертва на атентатите в Париж получила 25 000 евро обезщетение

Мнима жертва на атентатите в Париж получила 25 000 евро обезщетение
Жена, представила се за една от жертвите на атентатите от 13 ноември 2015 г. в Париж и получила обезщетение в размер на 25 000 евро, бе арестувана.
 
Това е 48-годишна жителка на парижко предградие, която от близо една година работела на заплата в асоциацията на жертвите на атентатите, наречена "Живот за Париж", съобщиха съдебни източници, цитирани от Франс прес.
 
В миналото тя е била осъждана на три пъти за измами. Жената е признала, че отново е извършила измама и ще бъде съдена по бързата процедура. 
 
Сумата от 25 000 евро ѝ е била изплатена от Фонда за гаранции за жертвите на тероризма и на други нарушения на закона, уточни прокуратурата в Кретей в района на Париж.
 
Общо 11 души бяха осъдени за опит за измама и двама за измама във връзка с атентатите. През декември мъж се представи за жертва на атентата в концертната зала Батаклан в Париж. Той изобщо не е бил там по време на нападението и бе осъден на шест месеца затвор заради лъжата, заради която бил поискал изплащането на обезщетение като жертва на нападението.
 
На 13 ноември 2015 г. 130 души загинаха в серия от атентати в Париж, а ранените бяха неколкостотин.  
Споделяне

Още от Европа

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?