Много опасна форма на туберкулоза открита у американец

Представители на американските здравни власти предупредиха във вторник вечерта, че пътниците на два международни полета може да са били изложени на изключително опасна форма на туберкулоза, предадоха информационните агенции.

Американските центрове за контрол на заболяванията съобщиха, че американски гражданин, заразен с тази болест на белите дробове, е пътувал с полет на „Ер Франс” от Атланта до Париж на 12 май и на полет на чешките авиолинии от Прага до Монреал на 24 май.

Американските здравни власти съобщиха, че пътникът е идентифициран и поставен под карантина с рядко използвана федерална заповед, подписана от президента Джордж Буш.

Федералното правителство има правото да поставя под карантира хора, страдащи от осем специфични болести, но това не е правено от повече от 40 години, съобщи Си Ен Ен.

Директорът на Центровете за контрол на заболяванията Джули Гербердинг заяви на пресконференция, излъчена по телевизионните канали, че пациентът ще остане в изолация до момента, в който престане да бъде заразен.

Пътниците, които са седяли близо до болния, и членовете на екипажа са призовани да си направят медицински прегледи.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?