Многохилядно ”антимайдан” шествие в Москва

В Москва се проведе масова ”антимайдан” акция по повод първата годишнина от свалянето от власт на проруския президент Виктор Янукович. Десетки хиляди се включиха в демонстрацията.

Директорът на московския отдел на полицията за обществената безопасност Алексей Майоров заяви, че демонстрацията е напълно мирна и няма никакви инциденти въпреки значително по-високия брой участници от предварително обявените десет хиляди.

Шествието по централните московски улици е организирано от общественото движение ”Антимайдан”, което беше създадено в края на миналата година. Неговите привърженици обясняват, че основната им задача е да се противопоставят на опитите в Русия да бъде приложен украинския сценарий за сваляне на законната власт чрез въоръжен преврат, припомня БНР.

Към движението бързо се присъединиха десетки патриотични организации от цялата страна, които декларират, че целта им е да се борят с вътрешните врагове на Русия. Редица медии съобщават днес, че разполагат със сведения, как служителите в бюджетните организации са били агитирани от своите началници доброволно да участват в акцията.

Основният лозунг е ”Една година от Майдана: няма да забравим, няма да простим”.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?