МО се опитва да потуши недоволството в армията

Ръководството на МО е предприело спешни мерки за потушаването на недоволството в армията, съобщи специализираният военен сайт pan.bg.

 

В понеделник сутринта в някои от военните формирования е имало сбор, на който наред със задачите за седмицата, на военните им е било наредено да не протестират и да не пишат във Фейсбук.

 

Били са извикани и някои от военните, които открито са участвали в срещата в неделя на единствената професионална организация в армията - Българската офицерска легия "Раковски". Те са били разпитвани подробно какво са правили там и какво са говорили.

 

Някои от военните се съмняват, че gsm-ите им се подслушват и за момента не желаят да коментират каквото и да е за бъдещите им действия или евентуалното мирно шествие на 7 или 14 октомври в София.

 

Военни са споделили, че групата във Фейсбук, която натрупа 4500 човека за 4 дни http://www.facebook.com/groups/162227980567491/ не е достъпна от компютрите им в местоработата или пък от личните им компютри в къщи. Предполагат, че IP-тата им са прихванати и достъпът им е блокиран.

 

Преди ден военният министър Аню Ангелов каза, че ще си помисли какви стъпки да предприеме спрямо легия "Раковски".

Споделяне

Още по темата

Още от България