МО се опитва да потуши недоволството в армията

Ръководството на МО е предприело спешни мерки за потушаването на недоволството в армията, съобщи специализираният военен сайт pan.bg.

 

В понеделник сутринта в някои от военните формирования е имало сбор, на който наред със задачите за седмицата, на военните им е било наредено да не протестират и да не пишат във Фейсбук.

 

Били са извикани и някои от военните, които открито са участвали в срещата в неделя на единствената професионална организация в армията - Българската офицерска легия "Раковски". Те са били разпитвани подробно какво са правили там и какво са говорили.

 

Някои от военните се съмняват, че gsm-ите им се подслушват и за момента не желаят да коментират каквото и да е за бъдещите им действия или евентуалното мирно шествие на 7 или 14 октомври в София.

 

Военни са споделили, че групата във Фейсбук, която натрупа 4500 човека за 4 дни http://www.facebook.com/groups/162227980567491/ не е достъпна от компютрите им в местоработата или пък от личните им компютри в къщи. Предполагат, че IP-тата им са прихванати и достъпът им е блокиран.

 

Преди ден военният министър Аню Ангелов каза, че ще си помисли какви стъпки да предприеме спрямо легия "Раковски".

Споделяне
Още по темата
Още от България

Как оценявате кризисните икономически мерки на правителството?