Мобилен еко телефон вече на българския пазар

Българите със “зелено” самосъзнание вече могат да се сдобият с мобилен еко телефон с опция за компактна слънчева батерия, панел от разграждащ се материал без PVC и опаковка от рециклирана целулоза, съобщиха от LG Electronics във вторник. Моделът GD510 POP се предлага за 99 лв. в магазините на “Глобул“ и официалните партньори но LG.

Моделът се предлага в черен и сребрист панел за любителите на класическата визия, а по-екстравагантните може да изберат розово и лилаво.

От LG са се съобразили изцяло с желанията на клиентите за лек и компактен модел. По изричната препоръка на потребителите той не е претъпкан с излишно сложни менюта и приложения. В същото време за първи път в модел от този ценови клас е интегриран потребителският интерфейс S-class, който досега присъстваше само в премиум моделите на LG.

Соларната батерия на POP се прикрепя директно на мястото на задния панел, като не променя размера му. 11 минути под слънчеви лъчи и 24 минути при облачно време осигуряват близо 3 часа работа на телефона в режим на готовност. По този начин потребителят не само действа еко-отговорно, но и си осигурява спасение, ако основната батерия на телефона се изтощи неочаквано.

Моделът е снабден със софтуер, който показва точно колко въглеводородни емисии са спестени или на колко засадени дървета се равнява това за периода на зареждане със слънчева батерия. Освен това еко телефонът разполага със специално енергоспестяващото зарядно, което намалява консумацията на ток при зареждане, като ограничава негативното влияние върху природата и сметката за електроенергия.

Споделяне

Още от Greenpool