Мобилно приложение осигурява онлайн консултации с лекар

Мобилно приложение осигурява онлайн консултации с лекар

Потребителите в България и по света вече могат да осъществяват бърз и директен онлайн контакт с лекари чрез мобилно приложение на MedicHome.

Целта на приложението на MedicHome е да осигури на потребителите навсякъде и по всяко време бърз и персонален онлайн достъп до съвет и препоръка от квалифицирано медицинско лице по здравни въпроси, спестявайки им време, усилия и средства. Технологията на MedicHome се очаква да генерира и редица ползи за медицинските специалисти - иновативен и дигитален опит в здравното обслужване и качествено консултиране на много по-голям брой пациенти за едно и също време.

Приложението на MedicHome стартира тестово на 23 януари и към 7 март е инсталирано повече от 5000 пъти, над половината от които извън столицата, а броят на извършените онлайн консултации надхвърля 1000. За този кратък период регистрираните потребители в платформата са достигнали 2000. Приложението ще е безплатно за ограничен период от време като за в бъдеще потребителите ще могат да избират между различни пакети с предплатени консултации и абонамент според собствените си възможности.

През първия месец от функционирането на приложението на MedicHome, над 50% от ползващите го са поискали съвети относно теми, свързани с хронично заболяване, още близо 10% са отправили въпроси, свързани с детското здраве, а останалите са се обърнали към медицински специалист в платформата за друг текущ проблем - настинка, неразположение и други. Около 85% от онлайн консултациите през приложението са били напълно достатъчни за потребителите в него и им е спестило нуждата от физическо посещение на лекарски кабинет. Жените и мъжете сред активните потребители на приложението през първия месец са били почти наравно - 60 на 40 в полза на дамите.

Основен инвеститор в MedicHome е швейцарският предприемач Филип Баерфус. Амбицията му е да съкрати времето за достъп до медицински специалисти в България от средно 7-10 дни, колкото е сега, на броени минути.

В момента екипът на MedicHome е фокусиран върху привличането на лекари с различна специализация, които да посрещнат нарастващия потребителски интерес към мобилното приложение. За една седмица интерес да работят с платформата са проявили над 220 лекари с различни специалности - невролози, кардиолози, ендокринолози, педиатри, ортопеди, дерматолози и други. Над 90% от тях са от населени места извън София.

В кратък срок се планира да бъдат добавени още две функционалности в приложението - възможност за видео конферентна връзка с медицински специалист и организиране на посещение от лекар на удобно за пациентите място. Сред краткосрочните цели на MedicHome е и привличането на рекламодатели в платформата.  

Споделяне

Още от Бизнес