"Модерният демон" на съвременната фотография идва в България

Ервин Олаф

Определяният като "модерен демон“ на световната съвременна фотография Ървин Олаф идва в България по покана на Мтел и "Фотофабрика“, за да бъде специален гост на церемонията по награждаване на победителите в журналистическия конкурс за технологии, иновации и наука Mtel Media Masters, което ще се състои на 18 октомври в София.

Участието на популярна и обществено значима личност, която говори за това как новите технологии и иновациите ни променят, е запазена марка на събитието.

Визитата на Олаф в София ще бъде предшествана от изложбата му "Четири серии“, която ценителите на фотографското изкуство ще могат да видят от 8 септември до 19 октомври. Тя е част от програмата на третия фестивал "Фотофабрика“, започващ на 1 септември и продължаващ до 22 октомври с централна тема "Конфликти".

Експозицията на Олаф ще включва четири от най-емоционалните му серии - "Мъка“, "Черни“, "Здрач“, "Изгрев“ (Grief, Blacks, Dusk, Dawn), и е спонсорирана от Мтел..

Олаф е холандски многостранен артист, един от най-известните и разпознаваеми фотографи на съвременното визуално изкуство. Завършил е журналистика в Утрехт. Първата си фотографска награда печели през 1988 година, когато и дебютира на международната арт сцена. Името му се свързва с рекламни кампании за Levi’s, Microsoft и Nokia. Работил е за Vogue и The New York Times.

Споделяне

Още от Общество

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?