Модернизира се електростоманодобивният цех в "Стомана"

Модернизира се електростоманодобивният цех в "Стомана", съобщи изпълнителният директор Емил Шаранков. Реконструкцията започва на 1 юли и ще продължи 3 месеца. Италианската фирма "Даниели" осигурява необходимото оборудване за реконструкция на блумовата машина и едната пещ. На пълен автоматичен контрол щяла да премине подаващата заготовки за сортопрокатния цех машина. Такова оборудване имало само на няколко места в света.

Обновлението предвижда и преоборудване на схемата за подаване на скрап. Машините, които сега обслужват процеса са големи и неефективни и оскъпяват продукцията, твърди Шаранков. Новото оборудване снижавало разходите за подаване на скрап и опростявало схемата.

Подменя се и програмният продукт в информационната система на "Стомана", като новият ще бъде съвместим с този в инфосистемите на заводите на собственика - гръцката фирма "Вио Халко".

Сега натрупваме резерв от метал, за да работят двата прокатни стана, докато електростоманодобивният цех е в престой заради реконструкцията, твърди Шаранков. 20 000 т стомана са произведени в дружеството през януари.

Споделяне

Още от Бизнес