Могерини е получила уверения във Вашингтон, че ще се придържа към сделката с Иран

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини и държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини заяви, че е получила уверения на срещи със служители от администрацията на президента Доналд Тръмп, че САЩ ще се придържат към ядрената сделка на Иран със световните сили, предаде Ройтерс.

"Останах с убеждението от това, което чух на срещите в Белия дом и Държавния департамент, че САЩ са готови за пълното прилагане на споразумението", посочи Могерини пред журналисти.

Шефката на европейската дипломация каза също, че новата американска администрация все още не е решила кой да е новият посланик на САЩ в ЕС, нито какво ще стане с блокираните търговски преговори между ЕС и САЩ.

Могерини е на двудневно посещение във Вашингтон за първи път от встъпването в длъжност на новия президент Доналд Тръмп. Днес тя разговаря с държавния секретар Рекс Тилърсън и се срещна с Майкъл Флин, президентския съветник по националната сигурност.

Споделяне

Още от Европа