Момче на 11 години издаде дейността на баща си в италианската мафия

Момче на 11 години издаде дейността на баща си в италианската мафия

Момче на 11 години стана най-младият информатор за дейността на мафията. То е разказало на следователите тайните за престъпната търговия на своя осъден на затвор баща, съобщиха италиански медии, цитирани от ДПА.

Момчето, чието име не се съобщава, е син на 36-годишния Грегорио Малвазо, арестуван през октомври 2014 г. по подозрение, че е сред водещите членове на мафията ндрангета в Сан Фердинандо, крайбрежен град близо до "върха на италианския ботуш".

"Баща ми беше част от този клан", казало момчето на прокурорите, цитирано от вестник "Република". Изданието се позовава на документи, свързани с ареста на Малвазо и представени в съда миналата седмица.

"Татко правеше каквото искаше в клана, той беше дясната ръка на боса", заявило момчето.

"Разбира се, че знам какво прави член на мафията, занимава се с наркотици, стреля, това е нормално. Чувал съм всички в града да говорят за ндрангета, дори по-големите ми приятели".

"Република" пише, че детето е било подготвяно за гангстер, но след като баща му бил арестуван, майка му го убедила да сътрудничи на властите. Самата тя станала информатор преди няколко месеца и сега се укрива заедно с трите си деца, които има от Малвазо.

Вестникът пише, че следователите получили ключово доказателство - СИМ-карта от мобилния телефон на момчето, който някога принадлежал на баща му и, както се твърди, съдържа данни за контактите му с други гангстери.

Споделяне

Още от Европа

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?