Момче на 14 години се бори за живота си след катастрофата на бус на "Тракия" край Ямбол

Момче на 14 години се бори за живота си след катастрофата на бус на "Тракия" край Ямбол

Момче на 14 години и жена на 44 все още с опасност за живота след катастрофата в събота микробус на магистрала "Тракия" край ямболското село Воденичане, при който загинаха двама души.

Седем от пострадалите остават в болниците в Ямбол, Сливен и Бургас. Най-тежко е състоянието на момче, пътувало в катастрофиралия автомобил. "При нас има един пациент от катастрофата – Стоян - на 14 години е детето. Момчето е в тежко състояние, в момента е с мозъчен оток, в безсъзнание, все още е много рано да се каже какво ще се случи от тук насетне. За сега това е състоянието, сравнително стабилно", информира д-р Пламен Майсторов, от ямболската болница "Свети Пантелеймон", цитиран от БНТ.

Една от пътничките още в събота през нощта е транспортирана в отделението по неврохирургия в Бургаската болница със счупени гръбначни и шийни прешлени. Един от загиналите при катастрофата е неин съпруг и според запознати двамата имат 10 деца.

Още трима пострадали – и трите жени - са настанени в ямболската хирургия. Всички те са множествено сътресение и с няколко фрактури, но без опасност за живота.

В добро състояние са настанените в сливенската болница мъж и жена. Всички пострадали от инцидента на магистралата са здравно неосигурени, съобщиха от ямболската болница. Продължава разследването на причините за катастрофата.

Хората, пътували в буса, са наемници на шофьорите – баща и син, всички са от село Хаджидимитрово, предаде бТВ. Всеки ден с два буса извозвали хората на поле с лавандула до Бургас. Плащали им по 17 лв. на човек.

Хората твърдят, че бусовете винаги са били препълнени, снощи също – поне с 15 души.

Само за изминалото денонощие общо петима човека са загинали и 30 са ранени при 18 катастрофи.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?