Момченце на една година беше разкъсано от бездомни кучета

Момченце на една година е било разкъсано в четвъртък вечерта от бездомни кучета в района на кравеферма в село Самоводене, община Велико Търново, съобщиха в петък от Областната дирекция на полицията в града. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Около 19 часа Лео и неговата тригодишна сестра са били оставени от майката им на 23 г. около битовите помещения на кравефермата. Двете деца излезли на двора, където ги нападнала глутница от десетина кучета. Момиченцето не е пострадало, а момченцето е починало веднага от множеството разкъсвания.

Майката е открила малко по-късно тялото на детето си и е подала сигнал в полицията. От кметството в Самоводене съобщават, че жената, която е от дряновското село Ганчовец, е работила и живяла с две от трите си децата от 2-3 дни в крафевермата.

Община Велико Търново беше осъдена през юли 2005 година да плати обезщетение от 3430 лева на 68-годишен пенсионер, защото е бил нападнат и нахапан от 12 бездомни псета. След инцидента човекът се е лекувал дълго от сърдечни проблеми.

Проблемът с бездомните кучета е наболял за почти цялата страна. Рекордьор в това отношение е София, където на свобода се скитат около 27 000 животни. Техният брой в последните години постоянно се увеличава.

Споделяне

Още по темата

Още от България