Момиче от Малта спечели Детската Евровизия 2015

Победителката Дестини Чукуниере

Дестини Чукуниере от Малта е победителят в 13-то издание на конкурса "Детска Евровизия 2015", който се състоя в събота вечерта в зала "Арена Армеец" в София. Нейната песен "Not My Soul" (Не е моята душа) събра най-много точки от вота на журито и зрителите - общо 185 точки. Това е най-големият сбор от точки, който някога е получаван в конкурса.

Победителката, която има зад гърба си редица участие в международни конкурси, казва, че Бийонсе и Арета Франклин са тези, които запалват тръпката ѝ към музиката. Нейното мотото е: "Никога не се предавай в живота и винаги преследвай мечтата си, независимо от обстоятелствата“. Тя приема Детската Евровизия като важно стъпало в бъдещата си музикална кариера.

На второ място се класира Мика от Армения и нейната песен "Love" (Любов), а третата позиция получи Лина Кудузович от Словения.

Българските представители Габриела Йорданова и Иван Стоянов, които изпълниха песента "Цветът на надеждата", останаха девети с получени 62 точки.

България организира конкурса, след като миналогодишният победител Италия се отказа от домакинството и то дойде у нас зареди заетото второ място от тогавашните български участници Крисия, Хасан и  Ибрахим.
 
Това е най-голямата Детска Евровизия досега. Спектакълът беше отразен с повече от 400 движещи се светлини, LED стени и техника, която идва за пръв път в страната ни, посочват организаторите от Българската национална телевизия, която излъчи конкурса. Шоуто е гледано от 1.078 милиона зрители по БНТ1, БНТ HD и БНТ Свят. Публиката на живо в залата бе близо 8 000 души.

В него тази година се състезаваха изпълнители от общо 17 държави - Сърбия, Грузия, Словения, Италия, Холандия, Австралия, Ирландия, Русия, Македония, Беларус, Армения, Украйна, България, Сан Марино, Малта, Албания, Черна гора.

Водещ на церемонията беше поп певицата Поли Генова, а по време на концерта на сцената се изявиха над 200 български танцьори и музиканти.

Крисия, Хасан и Ибрахим поздравиха зрителите, гостите и участниците с музикални изпълнения, включително и с песента, донесла им големия успех "Детска планета".

Победителят от "Детска Евровизия 2014" Винченцо Кантиело от Италия също се включи в гала вечерта, докато се обработваха резултатите от гласуването.

Споделяне

Още от Общество

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?