Момиче загина при сблъсък на 76 автомобила на заледена магистрала в Охайо

Момиче загина при сблъсък на 76 автомобила на заледена магистрала в Охайо

Момиче на 12 години загина в понеделник, а десетки хора бяха ранени по време на сблъсък на 76 моторни превозни средства на заледена автомагистрала в Охайо, която е един от трите най-натоварени и с най-много катастрофи пътя в щата, съобщи Ройтерс във вторник.

Шейсет леки автомобила и 16 автомобили с ремаркета са се ударили една в друга на междущатския път край Синсинати по обяд. “За единадесет години като патрул, никога досега не съм виждал такова нещо“, каза говорителят на местната шерифска служба.

По последни данни 20 души са били откарани в местните болници с наранявания. Разследващите инцидента предполагат, че загиналото момиче е излязло от колата, в която е пътувало, за да види последиците от сблъсъка и така е било ударено от друг автомобил.

В югоизточната част на Охайо, между Мидълтаун и Монро, пък са се сблъскали други 50 коли, причинявайки също наранявания. В трета катастрофа край Мейнсфийлд в същия щат пострадаха 13 автомобила. И тук има пострадали, но по-леко от ранените в другите две катастрофи.

В целия щат Охайо шофьорите се оплакват от заледени и хлъзгави участъци на пътищата, но местните властите твърдят, че това е нормално за зимното време.

Споделяне

Още от Свят