Момиченце се роди на 13 км височина на борда на Turkish Airlines

Момиченце се роди на 13 км височина на борда на Turkish Airlines

Екипажът на самолет на Турските авиолинии (Turkish Airlines) се поздрави с допълнителен пътник на борда, когато жена роди на 12 800 метра височина по време на полет. 28 - годишната Нафи Диаби е била в 28-та седмица на бременността. Раждането е станало с помощта на екипажа и на част от пътниците, съобщи Би Би Си.

Жената започнала да ражда малко след като самолетът, извършващ полет от гвинейската столица Конкари до Истанбул през Уагадугу, е набрал височина. В тази ситуация стюардесите се наложило да акушират бебето. Роденото момиченце е кръстено Кадижу. То и майка му са отведени в болница, след като самолетът Боинг 737 се приземил в Уагадугу, столицата на Буркина Фасо. И двете се чувстват добре, съобщиха лекари.

Пътниците в самолета са изказали поздравления на екипажа на Турските авиолинии за проявените оперативност, професионализъм и тактичност.

Повечето авиокомпании в света допускат на борда бременни жени в срок до 36-та седмица след зачеването на детето. Смята се обаче, че от 28-та седмица нататък от бременните трябва да се изисква справка от лекаря за ориентировъчната дата на раждането.

Споделяне

Още от Свят