Моника Люински описа аферата си с Клинтън

Автобиографиите на Клинтън и Люински бяха пуснати и на китайския пазар

Бившата стажантка в Белия дом Моника Люински, която стана световно известна заради интимната си връзка с президента Бил Клинтън, писа за отношенията си с него в статия за списание "Венити феър".

"Време е да бъде изгорена синята барета и закопана синята рокля. Лично аз дълбоко съжалявам за случилото се между мен и президента Клинтън. Ще го кажа пак: Аз. Лично, Дълбоко. Съжалявам. За това. Което се случи.", казва тя в ексклузивна статия за списанието.

Откъси от нея бяха публикувани на сайта, пълният текст ще е достъпен на 8 май, а списанието излиза на пазара на 13 май.

Люински, която днес е на 40 години, обяснява, че са пълни глупости, че Клинтънови са ѝ платили да си мълчи, че е време да се прекрати с предпазливостта по тази тема, засягаща нейното минало и бъдещето на много хора, и да се опита да постигне друг край на цялата тази история.

В разговора тя категорично изтъква, че връзката ѝ с Клинтън е била съзнателно дело на двама възрастни. "Със сигурност шефът ми се възползва от мен (...) но думи като "злоупотреба" се появиха по-късно, когато ме превърнаха в изкупителна жертва, за да защитят неговия могъщ пост", казва Люински. Тя обвинява за последвалите събития администрацията на Клинтън, екипа на специални разследващ прокурор, политици от двете големи партии и медиите, залепили ѝ етикет.

Този етикет е толкова силен, че години наред тя не може да си намери работа, дори само заради това, че определени професии, са свързани с публични събития, "а на тях, нали разбирате госпожо Люински, ще има преса", казвали ѝ работодателите.

По повод твърденията от февруари тази година, че Хилари Клинтън я нарекла "самовлюбена куха лейка", Люински коментира, че първата ѝ мисъл била "О, ако това е най-лошото, което е казала за мен, съм късметлийка".

Причината да наруши мълчанието, били случаи от последните години, в които момичета били докарани до самоубийство заради истерията около разкриването на тяхна тайна любовна връзка. Люински казва, че никога не е правила опит за самоубийство, но е имало период, в който на няколко пъти е била спохождана от подобни мисли по време на разследването и два пъти по-късно и тогава майка ѝ спяла до леглото ѝ, притеснена да не посегне на живота си.

Смятайки, че заради интернет е вероятно първата толкова глобално унижена личност, тя казва, че сега целта ѝ е да помага на жертви на онлайн тормоз и да говори на публични форуми по тази тема.

Споделяне

Още от Общество