Морето достави 25 кг кокаин и край Варна

Морето достави 25 кг кокаин и край Варна

Сак с 25.42 кг кокаин с изключително високо качество бе изхвърлен от морето на плажа край варненския курорт "Слънчев ден", съобщи МВР в петък. Сигналът е подаден в четвъртък следобед.

Кокаинът е пакетиран в сак, който наподобява тези, в които бе сложена дрогата, намерена край Шабла. Варненският кокаин е обвит в спасителна жилетка, за да не потъва. Жилетката е бразилска.

Чистотата на кокаина е в границите между 77 и 90%, което е изключително висока концентрация. Наркотик с такова количество и качество има стойност над 7 млн. лева при продажба на дребно на черния пазар..

Сега служители на полицията, жандармерията и "Гранична полиция" продължават обходите по морския бряг, за да издирват подобни пакети.

Заместник-директорът на варненската полиция Андрей Ангелов информира, че хеликоптер на военноморските сили вече е направил оглед на крайбрежната ивица от Варна до Дуранкулак

Във вторник шест сака с близо 170 кг кокаин изплуваха в морето край нос Шабла. По предварителни данни стойността на наркотика надхвърля 70 млн. лева.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво да се прави при бързото разрастване на коронавирусната зараза?