Морето достави 25 кг кокаин и край Варна

Морето достави 25 кг кокаин и край Варна

Сак с 25.42 кг кокаин с изключително високо качество бе изхвърлен от морето на плажа край варненския курорт "Слънчев ден", съобщи МВР в петък. Сигналът е подаден в четвъртък следобед.

Кокаинът е пакетиран в сак, който наподобява тези, в които бе сложена дрогата, намерена край Шабла. Варненският кокаин е обвит в спасителна жилетка, за да не потъва. Жилетката е бразилска.

Чистотата на кокаина е в границите между 77 и 90%, което е изключително висока концентрация. Наркотик с такова количество и качество има стойност над 7 млн. лева при продажба на дребно на черния пазар..

Сега служители на полицията, жандармерията и "Гранична полиция" продължават обходите по морския бряг, за да издирват подобни пакети.

Заместник-директорът на варненската полиция Андрей Ангелов информира, че хеликоптер на военноморските сили вече е направил оглед на крайбрежната ивица от Варна до Дуранкулак

Във вторник шест сака с близо 170 кг кокаин изплуваха в морето край нос Шабла. По предварителни данни стойността на наркотика надхвърля 70 млн. лева.

Споделяне

Още по темата

Още от България