Морето взе три жертви

Морето взе три жертви

Въпреки предупрежденията за мъртвото вълнение, което е характерно за този период от август, трима души загинаха в морето само за едно денонощие.

Около 6 часа в събота сутринта в полицията в Приморско е получено съобщение за давещ се мъж. При изваждането му от водата той все още е бил жив, оказана му е спешна помощ и е откаран с линейка за допълнителни реанимиращи действия, но след пристигане в спешния център е починал. Мъжът е 22-годишният с инициали Н. Н. от село Ракево, Врачанско. По случая е образувано досъдебно производство.

Мъж на около 60 години се удави рано тази сутрин при Северния плаж в Бургас. Според очевидци около 6 часа сутринта той оставил чантата си на плажа и влязъл във водата с дрехите. Минути по-късно е започнал да се дави. Младо момче го видяло от брега и скочило да го спасява. Мъжът обаче се втурнал още по-навътре и изведнъж изчезнал във водата. Нито у него, нито в чантата са открити документи за самоличност.

Инцидентът е станал преди работното време на спасителите и при силно вълнение.

В петък вечерта мъж е загинал в неохраняемата зона на Попския плаж в Царево.

Близо седмица продължава мъртвото вълнение по Южното Черноморие, предупреждават спасители и призовават да бъдем внимателни.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?