Мощна бомба пред офис на "Евророма" в Сандански рани тежко мъж

Мощна бомба пред офис на "Евророма" в Сандански рани тежко мъж

Взривно устройство със сериозно количество тротил, поставено пред офиса на партията на Цветелин Кънчев – "Евророма" в Сандански, избухна около 6.00 часа в петък, съобщиха от МВР.

От силния взрив тежко е пострадал 59-годишен мъж. Бомбата е избухнала в близост до кооперативния пазар в курортния град.

Според комисар Георги Костов от областната дирекция на МВР в Благоевград, бомбата е избухнала, след като пострадалият е вдигнал оставен пред вратата пакет. Друга версия посочва, че става въпрос за чанта, която е била взета от пострадалия мъж, който е от ромски произход.

Местният лидер на "Евророма" Тони Ангелов коментира, че взривът най-вероятно е бил насочен срещу него. По информация на бТВ всяка сутрин пред партийния офис се събирали строителни работници, на които Ангелов давал работа. Така станало и тази сутрин, като пострадалият е един от тях.

Според Цветелин Кънчев, местният представител на партията е много свестен човек, който работи за организацията от десет години. Кънчев уточни, че по негови сведения, чантата е била поставена на дръжката на вратата, а пострадалият е човекът, който отваря кафе-клуба всяка сутрин.

Районът на инцидента е отцепен, но оглед още не е правен. Чакат се експерти по експлозивите от София. По първоначални данни щетите по сградата не са сериозни.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?