Москов: ГЕРБ се надпреварва с БСП кой ще владее капитала на носталгията

Москов: ГЕРБ се надпреварва с БСП кой ще владее капитала на носталгията

Това, което прави ГЕРБ по въпроса за давността на приватизационните сделки, не е битка за справедливост, това е борба между БСП и ГЕРБ кой ще владее капитала на носталгията”, коментира в събота пред бТВ Петър Москов.

”Разказът за добрата комунистическа държава, която е разграбена от демокрацията сам по себе си е престъпен. ГЕРБ влиза в това говорене с цел електорални ловни полета… С носталгия вероятно се печелят избори, но не се гради бъдеще, а се деградира”, каза още той.

”Цялата тази реторика е основана на най-голямата фалшива новина от последните десетилетия – че сме имали прекрасен комунистически режим, който ни е завещал едно голямо имане, злато, доброденствие, и след това са се случили едни лоши неща, които са унищожили държавата”, коментира Москов.

”Истината е, че комунистическия режим е престъпен, че остави фалирала държава…Аз, вие и по-голяма част от зрителите си спомнят как сме се редили в края на тази доброденстващата държава на опашка за мляко с купони, стояли сме половин ден без ток и аз като лекар съм получавал 3 долара заплата”, припомни той.

По думите му трябва да има ясно разбиране какво е приватизацията –политическа философия в основата на дясното мислене – за това, че ролята на държавата в икономиката се свежда до това да създаде законодателна рамка и да контролира нейното спазване.

”Приватизацията не е и процес по пълнене на бюджета, а процес, в който хората се освобождават от нуждата през данъците им да бъдат финансирани губещи държавни предприятия, и начин да има пазарна икономика”, обобщи Москов.
  

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?